Apeldoorn

Deventer

Dieren

Zutphen

Wat een mooi vak hebben wij. Een vak waarin we zo veel mensen, van jong tot oud, kunnen helpen bij de uitdagingen op het gebied van hun spreken.

 

Al vanaf 1992 ben ik logopedist-stottertherapeut, en sinds de oprichting van Vereniging Stottercentra Nederland (VSN) ben ik daar lid van. Nog steeds met veel plezier.

 

Aanvankelijk wilde ik kinderarts worden, maar ik koos na mijn vwo toch voor een opleiding logopedie. Ik ben een mensen-mens, dus dat past wel.

 

Diverse opleidingen heb ik gedaan na mijn studie logopedie en studie stottertherapie: onder meer therapeutisch tekenen, lichaamsgericht werk, NLP (neurolinguïstisch programmeren) en een postdoctoraal in de psychotherapie. Dat was naast ons gezin – we hebben twee inmiddels volwassen kinderen, van wie ik ook veel heb geleerd – soms een uitdaging.

 

Naast logopedist-stottertherapeut ben ik ook kinder- en jongerencoach (post-hbo) en kindertolk (www.presentchild.com). Ik ben breed opgeleid in Acceptance en Commitment Therapy (ACT) en zet dat dagelijks in binnen de sessies. Ik geef post-hbo-cursussen over stotteren en therapeutschap en coach logopedisten bij hun werk met stotterende cliënten. Ook begeleid ik als mentor logopedisten in hun opleiding tot stottertherapeut. Want wat wil ik graag iedereen, inclusief mijzelf, tot een hoger leven tillen, of dat nu in vaardigheden is of in persoonlijke ontwikkeling.

Met veel achtergrond maar ook gewoon ‘heel gewoon’.

 

Ik ondersteun graag iedereen die dat zou willen, of het nu is met de psychologische (cognitieve of emotionele) kant van het stotteren of met de spreektechnische kant. Of een combinatie ervan. Ouders die een kind hebben dat stottert, hebben ook vaak een uitdaging om daarmee om te gaan in het pad naar vloeiend(er) spreken van hun kind. Fijn om ook met hen te werken.

 

Ik zie cliënten individueel of, als dat meerwaarde heeft, in groepen. Immers: iedereen die stottert heeft zijn of haar triggers, zijn of haar sterke en zwakke kanten en zijn of haar voorkeuren. Hoe dan ook zet ik mijn enthousiasme, speelsheid en creativiteit in, waarmee ik mensen goed kan motiveren tot gedragsverandering. En natuurlijk bied ik ook een luisterend oor en goed advies. Samen kijken we wat jij wilt leren en/of ontwikkelen, vanuit nieuwsgierigheid en liefde voor de mens en zijn omgeving.

 

Liesbeth staat ingeschreven in het register van de European Fluency Specialists (EFS) en de Nederlandse Vereniging voor Stottertherapie en de volgende registers van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF):

- individuele behandeling stotteren,

- groepsbehandeling Integrale Zorg Stotteren.