gallery/Stottercentrum Stedendriehoek stottertherapie

Apeldoorn

Dieren

Rheden

Zutphen

Sinds 2005 werk ik als logopedist. Het grootste deel van mijn loopbaan heb ik met veel plezier gewerkt in het verpleeghuis. De interesse voor het vak van stottertherapeut is ontstaan toen onze oudste dochter op 3-jarige begon te stotteren. We gingen met haar naar Stottercentrum Zutphen.

 

Hier zijn we op een hele prettige en deskundige manier begeleid. Deze ervaring heeft mij enorm veel gebracht, als moeder en als logopedist. Het heeft mij doen beseffen wat ouders kunnen doen als het gaat om het spreken van hun kind en ook wat een kind zijn ouders kan leren. Als logopedist heb ik ontdekt dat stotteren vele kanten heeft en dat het vak van stottertherapeut ontzettend mooi is.

Naar aanleiding van deze ervaring ben ik in september 2018 begonnen met de éénjarige studie European Clinical Specialization in Fluency Disorder. Na afronding van deze studie mocht ik mij European Fluency Specialist noemen, in Nederland vaak aangeduid als logopedist-stottertherapeut.

 

Het begeleiden van mensen die stotteren vind ik boeiend. Het is keer op keer kijken wat iemand nodig heeft om zijn vrijheid van spreken terug te krijgen. Deze reis is bij iedereen verschillend en ik vind het een voorrecht om hier onderdeel van te zijn.

 

‘Ik ga op reis en neem mee een open, nieuwsgierige blik. Wat neem jij mee?’

.

gallery/Logopedist-stottertherapeut-Maaike-Nieuwkamp