Apeldoorn

Deventer

Dieren

Zutphen

Al jong raakte ik geboeid door communicatie. Ik analyseerde de miscommunicatie om me heen en leerde graag talen. Steeds was en is mijn drijfveer: zorgen dat ieders boodschap wordt gehoord en begrepen.


Tijdens mijn studie algemene taalwetenschap verdiepte ik me in taalkundig veldwerk, om bedreigde talen op schrift te kunnen zetten voordat ze uitsterven. Later specialiseerde ik me in geschreven communicatie als eindredacteur bij een uitgeverij op het gebied van zorg en welzijn. Ik ontdekte steeds meer over communicatie en wat er allemaal kan misgaan. Spraak wordt niet verstaan, taal niet begrepen of behoeften niet geuit. Er kunnen belemmerende gedachten of gevoelens in de weg zitten, zowel bij de spreker als bij de luisteraar.


Via een collega-taalwetenschapper kwam ik op het spoor van logopedie. Ik besloot de deeltijdopleiding aan de Hanzehogeschool in Groningen te volgen. Daar kon ik mijn liefde voor communicatie, psychologie en zorg combineren. Het onderdeel stotteren sprak mij meteen enorm aan. Ik houd van het maatwerk, en vind de kwetsbaarheid en kracht van mensen die stotteren en hun omgeving inspirerend. Hierin herken ik iets van mezelf.


Met de internationale post-hbo-opleiding European Clinical Specialization in Fluency Disorders, cursussen en het lidmaatschap van de Vereniging Stottercentra Nederland heb ik me verder in vloeiendheidsstoornissen verdiept. Onderweg heb ik veel over mezelf geleerd, ook met dank aan mijn eigen kinderen: wie ben ik eigenlijk, wat vind ik belangrijk, hoe ga ik om met lastige gevoelens en gedachten? Ik heb geleerd dat ik niet perfect hoef te zijn, wat mijn leven veel ontspannener heeft gemaakt.


Ik begeleid jonge en oudere kinderen en hun ouders, jongeren en volwassenen. Cliënten beschrijven mij als betrokken, geduldig en empathisch. Ik kijk breed naar mensen, wil begrijpen wat zij en hun omgeving nodig hebben en wat er nog in de weg staat. Mijn wetenschappelijk-analytische blik helpt hierbij. Samen verkennen we de mogelijkheden.


Ik leer elke dag van mijn cliënten. Over stotteren, omgaan met stotteren en mezelf. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.

 

Marloes staat ingeschreven in het register 'individuele behandeling stotteren' van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) en in het register van de Nederlandse Vereniging voor Stottertherapie (NVST).