Apeldoorn

Deventer

Dieren

Zutphen

Vergoeding

Logopedie-stottertherapie zit in het basispakket van de zorgverzekering. We hebben contracten met alle zorgverzekeraars en staan in het register 'stotteren' van de beroepsvereniging NVLF. Onderzoek en behandeling bij ons wordt dus vergoed, tenzij verhindering korter dan 24 uur van tevoren aan ons wordt doorgegeven. Dan is de afspraak voor eigen rekening. Als je 18 jaar of ouder bent, heb je ook te maken met het eigen risico. Wij declareren rechtstreeks bij de zorgverzekeraar. Hiervoor hoef je zelf geen actie te ondernemen. 

 

Tarieven

Is je eigen risico nog niet op? Hier kun je lezen welk tarief jouw zorgverzekeraar rekent voor onze zorg. Staat jouw verzekeraar er niet tussen? Kijk dan eens op dit overzicht. Ben je een afspraak vergeten of heb je deze later dan 24 uur van tevoren afgezegd? Dan ontvang je van ons een factuur van 60 euro. Deze wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Onze betalingsvoorwaarden vind je hier

 

Verwijzing

Informeer bij de zorgverzekeraar of je een verwijsbrief van een arts nodig hebt. Vaak bestaat de mogelijkheid om zonder verwijsbrief naar de logopedist te gaan. Dit heet Directe Toegankelijkheid Logopedie (DTL). Dan stelt de logopedist-stottertherapeut een paar extra vragen. Komt je wel op verwijzing? Neem de originele papieren verwijzing dan mee naar de eerste afspraak. Als de (huis)arts de verwijzing naar onze praktijk mailt, moet dit voorafgaand aan de eerste afspraak gebeuren. De verwijzing mag maximaal twee maanden oud zijn.